Word jij ook zo blij van vlotte teksten zonder storende fouten?

Voor een lezer is niets zo vervelend als een tekst onder ogen krijgen die wordt ontsierd door slordige formuleringen, inconsistenties en onduidelijkheden. En dan hebben we het nog niet eens over spel- en grammaticafouten die eenvoudig vermeden hadden kunnen worden.
Omdat je geen modderfiguur wilt slaan bij klanten en partners zetten onze taalspecialisten zetten graag voor jou de puntjes op de i!


Elke tekst heeft een doel en een doelgroep. Je wilt iets bereiken met je tekst, bijvoorbeeld je publiek informeren, overtuigen, amuseren, instrueren of activeren. Fouten en slordigheden in de tekst leiden je lezer af en zorgen voor onnodige ruis op de lijn. Dat wil je uiteraard voorkomen.

Van een eenvoudige controle tot een ingrijpende herschrijving – Flextra Vertaalservice zorgt dat je boodschap overkomt en je tekst de impact maakt die je voor ogen had, ongeacht of je tekst nu voor leken of specialisten is bedoeld.


ONZE TEKSTDIENSTEN

REVISEREN
(tweetalige controle)

Reviseren is het controleren van een vertaling op spel-, grammatica- en typfouten, nakijken of de tekst goed loopt en vaststellen of deze geschikt is voor het beoogde publiek. Bij een revisie wordt de doeltekst vergeleken met de brontekst, dat wil zeggen de tekst in de oorspronkelijke taal. Er wordt gecontroleerd of de tekst consistent is en of er niets is vergeten.


REDIGEREN
(eentalige controle)

Redigeren houdt min of meer hetzelfde in als reviseren, maar dan zonder een brontekst naast de doeltekst te leggen. Tekstredactie betekent niets meer – maar ook niets minder! – dan het zorgvuldig laten controleren en corrigeren van door jou zelf geschreven teksten, voordat je ze publiceert of naar een relatie stuurt. Een redacteur poetst je tekst op, zodat deze kan stralen!


PROEFLEZEN
(laatste controle)

Zo, het hele schrijfproces is achter de rug, alle redactie is gedaan en daar ligt ie dan eindelijk: de proefdruk. Helaas komt het wel eens voor dat er nog foutjes in je proefdruk zijn geslopen of dat deze bij een controle over het hoofd zijn gezien. Wij controleren de tekst nogmaals om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat je je tekst met een gerust hart naar de drukker kunt sturen.


Waaarmee kunnen we je van dienst zijn?

Met jouw input en onze taaalvaardigheid komen we samen tot een optimaal resultaat!